2016. 03. 23.

Második fejezet - Az új suli

Max

Sulit fogok váltani. Nagyon bénák a tanáraim, de tényleg. Nem is foglalkoznak a diákokkal és nem sok mindent tanítanak. Ja és egyáltalán nem támogatják a sportolókat. Komolyan, néha későn vannak az edzéseink, vagy akkor van meccsünk, és nem bírják felfogni, hogy nem volt időm tanulni. Egy tanárt kivéve, az összes retardált, a szak tanárok, az ofőm, a tesi tanárom, mindenki, kivéve az angol tanáromat, aki tolerálja a foci iránti szenvedélyemet, hiszen ő Amerikából jött, és ő is focizott a gimiben.
Van egy pár haverom akiket nem szívesen hagynék ott, de ez egyszerűen elviselhetetlen. Persze a szüleim is erőltetik, mondván, hogy jövőre jobb suliban kéne kezdenem a tizenkettediket. Közösen úgy döntöttünk, hogy jobb, ha már a második félévtől másik iskolában folytatom a tanulást. Amiből az lett, hogy két hónapot otthon tanultam, mert a régi sulimból már kivettek, de még nem volt új sulim.
Aztán kinéztünk egy közeli sulit, ami mondjuk kicsit fizetős, de már felvettük a titkársággal a kapcsolatot, és azt mondták kaphatok ösztöndíjat, ha jól tanulok. Nem vagyunk olyan nagyon szegények, hogy ne tudnánk fizetni, de azért nem vagyunk olyan nagyon gazdagok sem. Átlagos családom van, és mindenki jó fej.
A családomról egyenlőre ennyit.
Szóval a suli azt mondta nem lehet csak így átiratkozni tizenkettedikbe, ezért meg kell ismételnem a tizenegyediket. Annyira jó fejnek akartak látszani a szememben (azok után, hogy elmeséltem az előző sulim milyen volt), ezért adtak egy választási lehetőséget az osztályt illetően. A nyelvit választottam, mert amit az előző sulim jól tanított, azok a nyelvek voltak. 
A suli szervez kb. egy hónap múlva egy tanulmányi kirándulást a tizedik D-nek, a nyelviseknek (akik jövő tanévben lesznek tizenegyedikesek, vagyis a leendő osztálytársaim) és azt mondta a nyelvisek ofője, hogy ez tökéletes alkalom lenne megismerkedni az osztállyal. Ráadásul New Yorkba mennek, ahova nagyon el szeretnék menni, nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Még akkor sem ha egy évvel fiatalabbak lesznek nálam.

2 megjegyzés: